Ytterligare ett starkt år för Polykemi

Nyheter, Pressmeddelande,13 januari, 2020

Trots en dämpad konjunktur under större delen av det andra halvåret av 2019 fortsätter Polykemi AB att leverera mycket positiva resultat. Både när det gäller tillväxt och antalet nya affärer.

– Än en gång visar vi att det är möjligt att växa och expandera i sydöstra Skåne, säger Polykemis försäljningschef Mattias Persson.

De senaste fem åren har Polykemi Group, som inkluderar företagen Polykemi AB, Rondo Plast AB och Scanfill AB med säte i Ystad samt Polykemi Compounds Kunshan i Kina och Polykemi Inc i USA, haft en volymtillväxt på närmare 22 000 ton och 2019 fortsatte den positiva trenden.

– Trots att vi kan se en dämpning i konjunkturen har Polykemi gjort ett mycket fint år, berättar Mattias Persson.

– Vi har tagit fler än 100 nya affärer och vi hade tillväxt på mer än 4 000 ton plastgranulat under året. Det är otroligt glädjande att vi trots historiskt höga nivåer återigen lyckas matcha våra siffror.

Med hjärtat i Ystad sedan 1968

Sedan 1968 har vi varit framgångsrika i vår tillverkning av kundanpassade plastgranulat i hög kvalité. Vårt dotterbolag Rondo Plast har under snart 40 år levererat högkvalitativt återvunnet plastmaterial.

– Inom Polykemi Group kan vi erbjuda plastgranulat baserat på nyvara, samt på högkvalitativ återvunnen plastråvara vilket gör att vi har en väldigt bra grund i vårt företag. Det gör att vi känner en tillförsikt inför framtiden, fortsätter Polykemis försäljningschef.

Sverige är den största enskilda marknaden för Polykemi Group och omfattar 25 procent av försäljningsvolymen, resterande 75 procent exporteras till Europa och resten av världen.

– Vi känner en enorm stolthet över att vi har haft vårt huvudkontor i Ystad i mer än 50 år och över att vi visar att det är möjligt att växa och expandera i sydöstra Skåne, säger Mattias Persson.

– Vi har en fantastisk personal, som genom ett otroligt lagarbete gör att det är möjligt för oss att fortsätta leverera positiva resultat år efter år.