Compounderingsmästare på Plastteknik Nordic

Mässor, Nyheter,10 april, 2019

Efter ett lyckat 2018 fortsätter Polykemi att sikta offensivt. På Plastteknik Nordic 2019 i monter C01 kommer Polykemi att presentera nya materialportföljer, sina polymerblandningar och välkomnar till olika utmaningar á la Mästarnas Mästare i sin monter.

På Plastteknik Nordic 2019 kommer Polykemi att introducera ett nytt sätt att presentera sina material. Från ett urval av sitt breda produktprogram erbjuds nu även portföljer som uppfyller specifika funktioner. I dessa grupperingar är kundens behov i centrum då den är uppdelad efter krav på applikationen och baserad på framgångsrika projekt där kravspecifikationerna är den gemensamma nämnaren.

–  Denna nya materialindelning gör det lättare för både oss och våra kunder. Detta gör att vi snabbare och mer exakt kan styra in mot de rätta materialvalen, baserat på applikationens användningsområde och funktion, säger Johan Svenmo, tekniker och projektledare för den nya materialprofileringen.

Några exempel på materialindelningar är fokus på lättvikt, buller- och vibrationsdämpning samt material som är godkända i kontakt med mat och dricksvatten.

Polykemi kommer även att fortsätta informera om deras polymerblandningar som de kallar ”blender”. Möjligheten att kombinera olika polymertyper ger goda mekaniska och termiska egenskaper som gör att de olika blenderna kan användas i en mängd olika applikationer.

Dessutom ges chansen att utmana sig själv, sina kollegor eller mästarna på Polykemi och Rondo Plast i olika utmaningar – montertemat för detta år är nämligen Mästarnas Mästare i Compoundering.

Varmt välkomna att utmana oss den 8-9 maj i monter C01!

Polykemi Plastteknik Nordic 2017

Bild från Plastteknik Nordic 2017