Nytt kubverktyg körs med Polykemi PP-compounds

Mässor, Nyheter,12 november, 2019

Vid K-mässan 2019 lanserades ett nytt kubverktygskoncept som fick det respektfulla namnet ”den magiska ståltärningen” av fackpressen.

I detta nya kubverktygskoncept (bild ovan) formsprutas och monteras diskmaskinhjul bestående av två komponenter som tillverkas av två olika plaster med olika formtemperaturer.

En komponent (bild nedan) tillverkas i Polykemi-materialet POLYfill PPH TS5040DS, en mineralförstärkt polypropen (PP) med additiv som krävs av vitvaruindustrin. Den andra delen är gjord av POM.

Foboha-cube-tool-Polykemi-material-Dish-washer-wheels

Polykemi AB är en global aktör med produktionsanläggningar i Europa, Asien och USA. När det gäller den globala vitvaruindustrin för tvättmaskiner, torktumlare och diskmaskiner är Polykemi en kompetent kontakt- och utvecklingspartner för OEM:s/TIER1.

Sedan början av 1990-talet har Polykemi levererat talk- och talkspecialförstärkta PP och PP för högglansytor som kan jämföras med ABS. Polykemi har också levererat högteknologiska PP HC GF kvaliteter och PP med halogenfri flamskyddsklass V0, samt ABS i olika färger för interiör- och exteriördelar. Applikationerna inkluderar manöverpaneler, tvättmedelsfack, medbringare, tvättmaskinsluckor, basgrupper, täckplattor, trattar, baspaneler, ramar, hjul för lock etc.

Återvunna plastmaterial för vitvaruindustrin

Polykemi och dess dotterbolag Rondo Plast engagerade sig också i ett tidigt skede i det aktuella ämnet kring användning av återvunna compounds. Redan i mitten av 1990-talet, när återvinning fortfarande var i sin inledningsfas, var Polykemi en nära samarbetspartner till en stor OEM för att utveckla produkter baserade på återvunnet material. Både värmebeständig, talkförstärkt PP och ABS för icke synliga delar utvecklades och användes i serieproduktion.

Ett långt samarbete

Genom åren har våra partners uppskattat fokus på kvalitet, flexibilitet och nätverkande i de olika produktionsanläggningarna hos oss tillsammans med fördjupad kunskap från avdelningarna för forskning och utveckling. Dessa egenskaper har spelat en viktig roll från utvecklingsfasen fram till serieproduktionen av många projekt och komponenter.

Så ser maskinen ut

Kubverktygskonceptet är utvecklad av FOBOHA i kombination med en ARBURG ALLROUNDER CUBE 2900 formsprutningsmaskin. Ta en titt på videon nedan for att se hur konceptet fungerar.

Pressen informerar

Nyhetsplattformen Plastics Technology rapporterade från montern på K2019.

EPPM (Engelska)

Plasttech (Engelska)

Plastic Portal (Engelska)

Plasticker (Tyska)


Källa bild 1: Från pressmeddelande “Barnes Molding Solutions at K Show 2019”.
Källa bild 2: Polykemi.