Material från Polykemi till portabla respiratorer

Pressmeddelande,4 november, 2020

Polykemi har sedan flera år tillbaka levererat material till detaljer i portabla respiratorer. Under 2020 har behoven ökat dramatiskt vilket har inneburit att order och leveranser till detta projekt har mer än tredubblats.

Under ett normalt år levererar Polykemi ungefär 30 ton till produktion av portabla respiratorer som används i ambulanser och räddningshelikoptrar. Efter krismöten mellan kund och slutkund, fick Polykemi i april en plötslig ny order på 80 ton PC/ASA, vilket ställde Polykemi inköps- och produktionsavdelningar inför stora utmaningar.

Utmaningen i denna order var framförallt att vissa komponenter i materialen, framförallt de icke halogenhaltiga flamskyddsadditiven, har lång leveranstid. Efter en del specialåtgärder har Polykemi hittills under året levererat nästan 100 ton material.

Materialet i fråga är PC/ASA-blenden SCANBLEND FS8 NH i de kundanpassade färgerna vit, ljusgrå, mörkgrå och blå.

Materialen används bland annat för apparathusen till portabla respiratorer som används i ambulanser och räddningshelikoptrar, vilket är produkter som verkligen behövts detta året.

–  Under denna tidsperiod när fordonsindustrin, som är vårt största kundsegment, både hunnit tvärstanna men lyckligtvis dragit i gång igen, är vi tacksamma att få chansen att visa vår kompetens och flexibilitet även inom andra industrier som medicinsegmentet, kommenterar Ulrik Nilsson, Area manager för Schweiz på Polykemi.

–  Det känns viktigt, i synnerlighet under detta året, att kunna hjälpa till så snabbt det bara går och att bidra till ökad produktion av medicinsk utrustning, avslutar Ulrik.  

Mer information

Materialet i detta projektet är ett av våra flamskyddade material. Läs mer om:

Vår nya materialindelning för flamskyddade material  →

Vår produktionslinje med flamskyddade material som specialitet  →

Pressen informerar

Ystad Allehanda (Endast prenumeranter)

Plastic Portal (Engelska)

Medical Plastics News (Engelska)

Plastic Portal (Engelska)