Polykemi deltar i kampen mot coronaviruset COVID-19

Nyheter, Pressmeddelande,25 mars, 2020

Polykemi AB fick en akut uppmaning på fredagseftermiddagen från en kund i Schweiz, där en rad extraordinära åtgärder krävdes. Det behövdes omgående material för detaljer i respiratorer som ska användas i kampen mot coronaviruset COVID-19, vilket fick Polykemi att agera ännu snabbare än vanligt.

Minuter efter kundens vädjan var både produktions- och tranportavdelningarna informerade. Efter ett fåtal arbetstimmar var ordern mottagen och materialet var planerat för produktion. Ytterligare några timmar senare var materialet producerat, kvalitetsgodkänt och på lager i väntan på transport på snabbast tänkbara sätt direkt till den väntande kunden. Materialet skickades igår (24 mars) och levereras till kunden idag (25 mars).

Materialet POLYfill PPH GF5015HC FA Natur används för detaljer i respiratorer, en produkt som verkligen behövs i dessa tider.

– Vi är verkligen glada att vår flexibla organisation med korta beslutsvägar och utpräglad teamanda möjliggjort att Polykemi kan bidra i kampen mot viruset, kommenterar Mattias Persson, försäljningschef på Polykemi.

Pressen informerar

Plastforum

FKG (Fordonskomponentgruppen)

Plastech (Engelska)

EPPM (Engelska)

Plastic News (Engelska)

Sustainable Plastics (Engelska)

Modern Machine Shop (Engelska)