Polykemi Group utökar sin satsning i Kina

Pressmeddelande,16 juni, 2020

Polykemi Compounds i Kunshan har färdigställt sin tredje fabriksbyggnad. Detta ger företaget möjligheter att installera ytterligare minst fem produktionslinjer, vilket skulle öka produktionskapaciteten med mer än 10 000 ton per år.

Efter flera starka år fortsätter framgångarna för Polykemi Group, som utöver Polykemi Compounds i Kunshan inkluderar företagen Polykemi AB, Rondo Plast AB och Scanfill AB med säte i Ystad samt Polykemi Inc i USA. De senaste fyra åren har gruppen haft en mycket stark volymtillväxt på mer än 5000 ton kundanpassade plastcompounds varje år. Trots den ansträngda situationen i världen under årets pandemi fortsätter företagen att satsa mot framtiden.

Under 2020 har den tredje fabriksbyggnaden i Kunshan, Kina, färdigställts.

– Utbyggnaden är en del av vårt långsiktiga arbete för att möta den ökade efterfrågan vi haft under de senaste fyra åren, säger VD Magnus Lindahl.

New factory building Polykemi Compounds China

Den nya byggnaden på Polykemi Compounds i Kunshan, Kina, möjliggör installation av ytterligare minst fem produktionslinjer.

Kort distans mellan Europa och Kina

– En av våra stora fördelar är vårt stora färgnyansbibliotek. Vi har 16 000 olika färgnyanser och kan leverera samma kvalité och nyans både i Europa och i Asien. Detta gör att vi har ett nära samarbete med våra kunder på olika kontinenter, förklarar VD Magnus Lindahl.

– Vi kan leverera exakt samma material till både industrin i Europa som i Asien, men vi behöver inte skeppa varorna över haven för att kunna garantera samma färgnyans och kvalité. Vi levererar direkt från vår fabrik i Kunshan vilket sparar både tid, pengar och vår miljö.

Det tredje fabriksskeppet gör att företaget har möjlighet att installera ytterligare minst fem produktionslinjer, vilket skulle öka den möjliga årsproduktionen med ytterligare minst 10 000 ton per år.

– Vi har ett mycket nära samarbete mellan våra fabriker i Ystad och i Kunshan, vi arbetar efter samma struktur, med samma material och vår utrustning håller samma kvalité, säger VD Magnus Lindahl.

– Våra tekniker, samt medarbetarna som ansvarar för drift och underhåll arbetar på samma sätt och efter samma mål. Vi strävar efter en hög hållbarhet i våra fabriker på båda kontinenter. Framgångarna visar att vi är på rätt väg.

Ground Breaking Ceremony Polykemi

Innan den nya byggnaden påbörjades hölls en ”Ground Breaking Ceremony” på Polykemi Compounds i Kina.

Kundanpassad plast i över 50 år

Polykemi AB har sitt huvudkontor i Ystad och har sedan 1968 varit framgångsrika i sin tillverkning av kundanpassade plastcompounds av hög kvalité, baserat på så väl nya plastråvaror som av högkvalitativt återvunna plastmaterial. År 2008 invigde dotterbolaget Polykemi Compounds Kunshan både kontor och fabriksbyggnad i Jiangsu-provinsen. Idag produceras material för Polykemi, men även för Polykemi AB:s båda dotterbolag Scanfill AB och Rondo Plast AB. 

Pressen informerar

Plastforum

Plastforum NO

Ystad Allehanda (Endast prenumeranter)

Plastech (Engelska) 

Plastics Information Europe (Engelska)

Plasteurope.com (Engelska)

Polimerica (Italienska)