Riksdagspolitiker besöker Polykemi

Nyheter,5 februari, 2013

 

Boriana Åberg, moderat riksdagspolitiker och ledamot av Näringsutskottet, besökte nyligen Polykemi.

– Det är viktigt att besöka företag för att få en dialog med näringslivsrepresentanter. Vi behöver verkligen entreprenörer i Sverige som vågar satsa och ser framåt. Polykemi är ett familjeägt företag som har visat sig vara mycket framgångsrikt. Diskussionerna med ägarna Ola Hugoson, Lars Hugosson och Försäljningschefen Mattias Persson gav mig många intressanta infallsvinklar som jag tar med mig i mitt arbete som riksdagspolitiker. Dessutom kom det fram några direkt konkreta frågeställningar, berättar Boriana.

Boriana Åberg är ordinarie riksdagsledamot sedan 2010 , tidigare var hon ersättare i riksdagen i två omgångar 2008 och 2009. Hon är invald i riksdag för Skåne läns södra valkrets .

– Vid samtalen med entreprenörer som Ola och Lars är det viktigt att få reda på vad de verkligen anser om företagarklimatet i Sverige. Jag tyckte vi hade en mycket givande pratstund och jag fick konkreta frågeställningar.Berättigade frågor som jag skall undersöka. Jag lovar att återkomma med svar till Polykemis ägare inom några veckor, berättar Boriana Åberg.

Vilka frågeställningar det gäller ville inte Boriana och Ola Hugoson avslöja.
– Vi återkommer i den frågan när Boriana har tittat närmare på de konkreta frågeställningarna, säger Ola Hugoson, VD och delägare.

Att samtalen var inspirerande intygar även Försäljningschefen MattiasPersson:
– Vi hade möjlighet att mer ingående presentera Polykemi Group där förutom Polykemi även Scanfill , Rondo och Polykemi Kina ingår. Boriana var nyfiken och intresserad. Vi hade helt enkelt ett mycket givande samtal som förhoppningsvis kan få betydelse i framtiden, berättar delägaren Lars Hugosson och försäljningschefen Mattias Persson.

Under besöket hann Boriana även med att besöka Polykemis utvecklingsavdelning.
– Det är imponerande att se hur Polykemis hela tiden utvecklas, men det är också intressant att grundfilosofin i företaget ändå är i stort densamma som när Hugo Jönsson startade företaget 1968. Dessutom är det extra spännande att familjeföretaget hela tiden tar sig an nya utmaningar i såväl Sverige som utomlands. Vi behöver verkligen företag som Polykemi som hela tiden vågar satsa och ser framåt, underströk Boriana Åberg.