SCANREX – vår nya familj av högpresterande compounds

Pressmeddelande,27 juni, 2017

Det är dags att ta nästa steg i utvecklingen för vårt produktprogram. Vi satsar nu på högpresterande plastcompounds genom att lansera nya produktfamiljen SCANREX. Först ut är två PPA-compounds med 30 % respektive 50 % glasfiber: SCANREX PPA F125 F30 och SCANREX PPA F125 F50 som bland annat gör det enklare att ersätta metall.

Typiska användningsområden för våra nya material är mekaniska komponenter och fordonsdetaljer.

I mekaniktillämpningar tar man till vara materialens höga nötningsbeständighet, dimensionsstabilitet även i fuktiga miljöer och i kontakt med olja, samt givetvis den allmänt goda mekaniska hållfastheten. Användningsexempel inkluderar kulledslager, kugghjul och gångjärn.

Inom bilindustrin bidrar materialen till viktminskning vid ersättning av metall i bärande konstruktioner. I motorutrymmet hittar vi PPA bland annat i komponenthus, luftflödesventiler, spjäll och bränsleledningskopplingar.

Genom vår SCANREX-familj finns vi nu alltså även representerade i termoplasternas toppskikt. Ta en titt på databladen för de nya materialen här: SCANREX PPA F125 F30 och SCANREX PPA F125 F50.

Vi ser fram emot att möta såväl existerande som nya kunder i detta marknadssegment.

Plastpressen informerar om detta:

Plast Panorama: HÄR