Stick ut eller smält in på Elmia Polymer!

Mässor,18 april, 2024

Slutprodukten ställer kraven. Dina val avgör CO2e-avtryck, färg och funktion. Vi tar fram materialet du behöver. Välkommen till oss i monter CO2:12 på Elmia Polymer 2024!

Ibland är rätt färg en kulör som kräver uppmärksamhet, andra gånger en nyans som harmonierar med sin omgivning. Ibland är det ett nyvarumaterial i valfri färg, en annan gång är det ett återvunnet i hög kvalitet och en mer nertonad nyans. Kanske är ett biocirkulärt material rätt väg att gå?

Det handlar om att välja rätt plast på rätt plats, både när det gäller färg, egenskaper och miljöavtryck. Behöver resultatet bli högglansigt och tåla upprepade slag? Är du i behov av ett material som har ett optimalt smältindex? Önskas ett lägre avtryck på klimat och miljö?

Ni avgör om ert material ska sticka ut eller smälta in. Vi utvecklar de material som passar era behov. Ni smälter ner, formar och monterar. Ett anpassat material som passar slutproduktens ändamål helt enkelt.

Vill du veta mer om vad rätt materialval kan göra för din produkt? Prata med oss i monter CO2:12 på Elmia Polymer i Jönköping!

Vårt team av experter kommer att vara på plats för att svara på dina frågor, diskutera potentiella samarbeten och visa hur vi kan hjälpa dig att sänka ditt företags miljöavtryck. Passa även på att träffa vår nya säljare på svenska marknaden! Välkomna till framtiden för kundanpassade plastcompounds. 


Föreläsning om smarta materialval

På Elmia Polymer kommer Henrik Palokangas att hålla vår populära och för många tankeväckande föreläsning om smarta materialval.

”Materialsmart – vägen mot mer klimatsmarta produkter”

Råmaterialvalet driver huvuddelen av din produkts klimatpåverkan. Genom ett materialsmart val där klimat är en lika viktig faktor som tekniska egenskaper kan stora besparingar göras. Låt oss berätta hur det går till.

  • 13:50 – 14:15
  • Hållbaren – Hall C

Henrik Palokangas
Hållbarhetsspecialist för polymera material

Mer information om smarta materialval

Aktiva materialval minskade utsläpp motsvarande 5000 bilar  →

Materialsmart.se  →


Söker tekniker för framtiden

Har du en teknisk grundutbildning med god erfarenhet av polymera material? Kanske även av formsprutning av termoplaster? Är du en analytisk person med förmåga att driva projekt? Då kan det vara dig vi söker!

Läs mer om tjänsten här  →

Vill du veta ännu mer om tjänsten är du välkommen till vår monter på Elmia Polymer.


Nya Polykemi & Rondo Plast

Vad vi dessutom även kan berätta är att vi på årets Elmia Polymer kommer att visa upp Polykemi och Rondo Plast på ett sätt som ni aldrig sett tidigare. Med nytt visuellt uttryck, nya färger och ny teknik är detta en monter ni INTE vill missa!