Vi söker Plastic Applications & Material Engineer

Nyheter,25 oktober, 2019

Polykemi är ett internationellt industriföretag som ständigt utvecklas och växer. Vi söker nu Plastic Applications & Material Engineer till vår verksamhet i Ystad.

I denna tjänst arbetar du både med egna kundkontakter och som stöd till vår säljorganisation i tekniska frågor. Du kommer att arbeta i projektform, till stor del mot fordonsindustrin, där du bidrar med din expertkunskap i materialval och för att skapa optimal prestanda och kvalitet i slutdetaljen.

I arbetet ansvarar du för sammanställning av kundkrav och beredning av materialval. Du driver och genomför projekten i dess tekniska form i samverkan med kund och våra interna funktioner. Valideringstester genomförs både internt i vårt laboratorium samt hos våra kunder och fristående institut.

Du besöker kunder, inom och utanför Europa, för kravinventering och materialvalsstöd samt vid formsprutning/utvärdering av våra compounds. Resandefrekvensen uppskattas till ungefär 60-70 dagar per år som ibland även sker tillsammans med vår säljpersonal.

Vi är ett internationellt företag vilket kräver goda språkkunskaper i engelska i tal och skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Vi förutsätter att du har en teknisk grundutbildning eller annan lämplig bakgrund med god erfarenhet av polymera material och bearbetning av termoplaster. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet även av återvunnet material och projektledning.

Som person är du analytisk och har sinne för affärsmässiga lösningar. Du trivs att arbeta i team, men har också förmågan att självständigt driva och utveckla både affärer och tekniska lösningar.

I vår strävan att öka mångfalden på företaget, välkomnar vi sökanden av olika kön, bakgrund och härkomst. 

Ytterligare upplysningar lämnas av Mattias Persson, Försäljningschef, på mattias.persson@polykemi.se eller tel. 0411-797 21.

Vill du vara med i vårt team i Ystad? Välkommen med din ansökan via länken nedan eller maila HR-chef annika.strandberg@polykemi.se. Ansökan behandlas löpande. 

Här fyller du i din jobbansökan  →