Skopor för pulver och pellets

POLYfill PPH i skopor för transport av bulkprodukter i t.ex. livsmedels- och djurfoderindustrin.

Material

POLYfill PPH GF10030PD2 FA2 Vit
POLYfill PPH GF10030PD2 PAS FA Svart
POLYfill PPH 100 PAS FA Svart

Materialval för skopor för materialhanteringssystem inom processindustri har generella krav på mekaniska egenskaper, samt applikationsspecifika krav på att materialen kan behöva livsmedelsgodkännande samt vara permanent antistatiska.

Kravbild

En kombination av goda mekaniska egenskaper tillsammans med färgnoggrannhet och produktspecifika krav på livsmedelsgodkännande och permanent antistategenskaper.

Utveckling

Utöver generella krav på materialens mekaniska egenskaper – ställdes specifika krav på dimensionsstabilitet och en bra kombination av styvhet och slagseghet. Efter hand har kraven på livsmedelsgodkännanden och permanent antistategenskaper skärpts.

Tillverkningsprocess

Formsprutning.

Tester: I förekommande fall – livsmedelsgodkännande i enlighet med EU direktiv 10/2011/EC och FDA (USA).

Slutkund

Simatek Bulk Systems A/S – Danmark.
Simatek Bulk Systems A/S grundat 1981 är specialiserade på mekanisk transport av ömtåliga produkter i pulver, granulat eller pelletsform. Simatek skoptransportsystem transporterar i dag allt i från mjöl, socker, kaffe/te, träpellets, djurfoder till frön av gräs, kryddor, majs, raps, soya och pumpor. En lång erfarenhet har lett till stor brett utbud av lösningar av pendlande skoptransport-system i olika former och storlekar.

simatek-bulk.dk  |  bulk@simatek-bulk.dk

Formsprutare

Schoeller Plast A/S – Danmark.
Schoeller Plast A/S kombinerar 50 års erfarenhet av formsprutning med ny kompetens och produktionsmetoder för att erbjuda kompletta lösningar som lever upp till kundernas behov av kvalité, ekonomi och miljö. En totalleverantör från verktyg, byggnad, inköp, produktion, kvalitetssäkring och återvinning.

schoeller-plast.dk  |  jbp@schoeller-plast.dk

Egenskaper

Generisk symbol

Segment