Solvatten vattenrenare

Solvatten är en soldriven vattenrenare som tagits fram för hushåll i utvecklingsländer.

Produkten är unik och praktisk av flera anledningar. De flesta vattenreningslösningarna uppfyller inte familjers behov av varmvatten – Solvatten ger 75°C rent vatten. Det är användbart för en rad olika hushålls- och hygienändamål. Solvattnen tillhör en liten grupp vattenreningsmetoder som når WHO’s högsta kvalitetsnivå för dricksvatten.

Material 

Behållaren är tillverkad av tåliga plastmaterial som är utvecklat av Polykemi och kräver varken elektricitet, batterier, kemikalier eller reservdelar och håller i ca 7-10 år. 

Kravbild

En kombination av goda mekaniska egenskaper som optimal styvhet och slagseghet tillsammans höga krav på motståndskraft mot UV-strålning, samt krav på livsmedelsgodkännande.

Tillverkningsprocess

Formsprutning.

Tester: Materialet är godkänt för kontakt med livsmedel.

Slutkund

Solvatten AB – Sverige.
Solvatten grundades 2006 i Stockholm och har utvecklat och distribuerar produkten Solvatten. Genom olika företagssamarbeten skapas värden på många nivåer. Samarbetena omfattar även biståndsorganisationer, FN, regeringar och myndigheter för katastrofberedskap. Tack vare samarbetsprojekten har hundratusentals av de fattigaste och mest sårbara människorna i världen fått ett bättre liv med hjälp av Solvatten. Idag finns samarbetspartners över hela världen.

solvatten.se  |  info@solvatten.se

Formsprutare

KB Components AB – Sverige.
KB Components är vår samarbetspartner och stod i projektet för utveckling och formsprutning. De grundades av Anders Månson år 1947 och är idag en av Skandinaviens största leverantörer och erbjuder moderna och högteknologiska produktionsanläggningar över hela världen. 

kbcomponents.se  |  se.contact@kbcomponents.com

Egenskaper

Generisk symbol

Segment