top of page

CO₂-certifikat

Vi använder oss av metoden Life Cycle Assessment (LCA ISO 14040) för att utvärdera miljöaspekter för våra material i både befintliga och planerade produkter. Metoden ligger till grund för de verktyg vi använder hos våra produktionsanläggningar i Ystad, Kina och USA gör att vi kan beräkna våra produkters påverkan hela vägen fram tills det att de lastas för att lämna fabriken.

Detta ger våra kunder korrekta och nödvändiga förutsättningar för att kunna räkna ut sin egen miljöpåverkan för varje producerad detalj - en förutsättning för att minska sitt koldioxidavtryck.

Vi hjälper ditt företag att göra det optimala materialvalet, sett till nutidens krav på hållbarhet och klimatavtryck.
 

Livscykelanalys - LCA

När en produkt ligger på butikshyllan härstammar mellan 60 och 80 procent av dess klimatavtryck från materialet den är tillverkad av. Därför har tillverkaren ett ansvar för att göra rätt materialval till rätt produkt, sett till funktion, vikt och klimatavtryck. I många fall minskar klimatavtrycket markant när tillverkaren väljer ett plastmaterial istället för exempelvis metall, trä eller papper.

Det går också att göra en betydande utsläppsbesparing genom att byta från en nyvara till en annan optimerad nyvara eller genom att ersätta en nyvara med ett återvunnet material. Det finns ett brett utbud av alternativa material för såväl produkt som förpackning.
 

Sänkt CO-avtryck

CO₂-certifikat för ditt material

Vi räknar ut miljöpåverkan för alla våra material, nyvara som återvunnen råvara. Certifikatet gör det enklare för dig att utvärdera alternativ utifrån relevanta parametrar som egenskaper, ekonomi, koldioxidavtryck och fler.

När du valt ditt material och dess egenskaper beräknar vi det slutgiltiga materialets klimatpåverkan genom LCA-programvaran och utfärdar ditt certifikat. Certifikatet är data- och metodmässigt förankrat hela vägen tillbaka till vår tredjepartsverifierade LCA gällande ISO-standarder.

Prata med din kontakt hos oss så berättar vi mer om hur du kan få ett certifikat för ditt specifika material.

Sustainability Specialist &
Technical Sales
Sustainability Specialist &
Technical Support
bottom of page