top of page

Om Polykemi

Polykemi utvecklar och producerar kundanpassade plastcompounds som tillgodoser marknadens krav på slutprodukter av hög kvalitet.

Vår produkt

Vi producerar och anpassar plastcompounds efter din slutprodukts kravprofil. Våra compounds är baserade på nyvara eller högkvalitativ återvunnen råvara, anpassade med hjälp av relevanta förstärkningsmedel och additiv.

Vårt fokus

Vi drivs av att ge våra kunder bästa möjliga materiallösning efter behov. Våra särskilda kompetenser hittar du inom färganpassning, teknisk rådgivning och materialutvärdering – allt med miljöpåverkan i centrum. Vi värderar ett nära samarbete med våra kunder där förståelse, trygghet, täta kontakter och win-win lösningar är vårt fokus för ett gott partnerskap.

Vår marknad

Vi producerar vid fem enheter på tre kontinenter och levererar globalt. Vår marknad har växt organiskt från Skandinavien och utåt till att omfatta Europa och världen.

Europa – Två produktionsenheter i Ystad, Sverige.

Nord-, Syd- och Centralamerika – En produktionsenhet i Gastonia, North Carolina, USA.

Asien och Australien – Två produktionsenheter i Kina: en i Kunshan och en i Chongqing.

Ystad, Sweden 

Kunshan, China

Chongqing, China

Gastonia, NC, USA 

Ett familjeägt företag

Polykemi process 70-talet

Kunskap i varje del av produktionsprocessen är nyckeln till en kvalitetsprodukt. Här visat med hjälp av vår grundares illustration från 70-talet.

Polykemi grundades 1968 av Hugo Jönsson som senare lämnat vidare ägarskapet till sina barn och i förlängningen barnbarn. Som familjeägt företag värderar vi vår självständighet, flexibilitet och möjlighet till personlig prägel.

Det som startade litet i Ystad i södra Sverige har växt år för år, till att idag vara en grupp bestående av tio företag. Huvudkontoret med alla övergripande funktioner ligger ännu på samma plats i Ystad, där allt en gång började.

Resan fram till idag har gått via utmaningar och framgångar, alltid driven av engagerade kollegor och oväntade idéer.

Add a Title

Förnamn

Vår ledning

Polykemis ledning är sammansatt av personer med stor kunskap och erfarenhet av vårt verksamhetsområde. De arbetar operativt med våra mål som företag och arbetsgivare. Deras huvudfunktion är att säkerställa att vi rör oss framåt i enlighet med vår långsiktiga strategi.

bottom of page