Polykemi Inc. (USA)

Polykemi Inc är ett helägt dotterbolag till Polykemi AB och har sedan 2013 levererat mer än 10.000 ton kundanpassade compounds till kunder i Nordamerika.

Polykemi Inc grundades i Delaware 2013 och är ett helägt dotterbolag till Polykemi AB, företaget fungerar som ett försäljningsbolag på den Nordamerikanska marknaden och arbetar med kunder i USA, Mexiko och Kanada.

 Polykemi Inc levererar samma högklassiga compounds i Nordamerika som vi gör från Sverige och Kunshan, Kina. Detta gör vi med hjälp av våra produktionspartners, baserat på recepturer framtagna och utvecklade på Polykemi AB. Compounds från Polykemi Inc håller samma höga kvalité som de från våra andra egna produktionsenheter. Detta gör vi genom att använda likadana eller motsvarande råvaror på alla produktionsorter.

En lokal leverantör

Polykemi är där kunden är, och så är fallet även i USA. Med lokal produktion och lokal sourcing av material undviker vi onödiga transporter och därmed gör vi vårt bästa för att inte påverka miljön i onödan. Att vara där kunderna är, är viktigt för att vi ska kunna vara så flexibla som möjligt både när det gäller leveranstider och leveranser av våra compounds. Målet för Polykemi Inc är att vara navet på den Nordamerikanska marknaden för att kunna leverera våra högkvalitativa compounds till kunder med global produktion. Visionen är att vara problemslösaren även på den Nordamerikanska marknaden genom att ha lokal produktion.

Våra compounds i Nordamerika produceras i Evansville, Indiana. Valet av samarbetspartners var enkelt då vi lyckats hitta företag med samma tankesätt och kundbemötande som oss. Genom våra partners tillhandahåller Polykemi Inc samma stora urval av produkter även i Nordamerika. Med erfarenhet från bland annat bilindustrin är vi vana vid färgmatchningar och tuffa färgkrav, detta kan även utföras i USA. I vår produktprogram ingår compounds baserat på material som förstärkt Polypropen (SCANCOMP i Nordamerika), Polyamid (SCANAMID 6 och SCANAMID 66), ABS (POLYabs) och diverse blender så som PC/ABS (POLYblend), PC/ASA (SCANBLEND), PC/PBT (POLYlux).

polykemi-inc-USA

 

Tillverkning i egen fabrik från första kvartalet 2023

Polykemis mål har hela tiden varit att starta egen produktion även i USA och i April 2021 nåddes den milstolpen. Vår nya fabrik i Gastonia utanför Charlotte i North Carolina har lagt grunden för att kunna växa ytterligare på marknaden. Fabriken med en yta av drygt 5000 kvadratmeter är redan förberedd för utbyggnad upp till 10 000 kvadratmeter. Den omfattar initialt två produktionslinjer med tillhörande laboratorie- och lagerfaciliteter. Tillverkningen startades under första kvartalet 2023.

Fabriken ligger geografiskt nära många av våra nuvarande kunder vilket ger en tydligare närvaro som sparar tid, kostnader och miljön. Den skapar även en ännu starkare kundrelation. 

Läs pressmeddelandet om den nya fabriken här  →

Välkommen att kontakta USA-teamet om ni har några frågor  →

Mer information

Limited Warranty Polykemi Inc. (USA)

Leveransbestämmelser USA

Produktprogram  →

Datablad  →