top of page

Fakuma handlar om hållbarhet för oss

Uppdaterat: 2 maj


Vi kommer att ställa ut på Fakuma 2023 med hållbarhetslösningar som ett övergripande tema. Vi kommer att visa vårt beräkningsverktyg för CO2 och ge dagliga presentationer i montern om smarta materialval samt informera om den nya ISCC PLUS-certifieringen.


Med LCA-verktyget som utvecklats av oss och certifierats av ett oberoende institut kan vi presentera miljöpåverkan för våra compounds baserade på både nyvara och återvunnet, som tillverkas i våra egna globala produktionsanläggningar och i enlighet med beräkningsgrunden från vagga till grind (cradle-to-gate).


Hållbarhetsexperterna Henrik Palokangas och Karl Banke kommer att hålla korta presentationer om smarta materialval för att visa potentiella klimat- och miljöbesparingar. Presentationerna kommer att hållas flera gånger om dagen i vår monter, och deltagarna kan få sina egna exempel beräknade under diskussionerna efteråt.


När? 


  • Tisdag-torsdag, 17-20 Oktober.

  • Kl. 11.00 och 14.00.Polykemis hållbarhetsspecialister Karl och Henrik kommer att hålla dagliga presentationer i montern om smarta materialval.

ISCC PLUS-certifiering

Vi tog ett ytterligare ett steg inom hållbarhet under sommaren. Vi är nu certifierade enligt ISCC PLUS (International Sustainability and Carbon Certification).


Med denna certifiering presenteras två nya biocirkulära PP-compounds som tillskott till vår produktportfölj. De nya materialen, NATUCOMP BPPH GF5030HC och NATUCOMP BPP EP317R UV, är baserade på biocirkulära och massbalanserade råmaterial.


Egenskaperna motsvarar befintliga fossilbaserade material (POLYfill PPH GF5030HC och POLYfill PP EP317R UV) och motsvarande återvunna material. Mer information om detta kommer att presenteras inom kort.


Potentiella klimatbesparingar för formsprutare utan ytterligare investeringar

Med dessa nya biocirkulära och massbalanserade material kan vi utöka vårt COMPLUS PP-koncept, som redan har visat sig vara framgångsrikt inom fordonsindustrin. COMPLUS PP-konceptet har polymervarianter baserade på både fossila och återvunna material, och nu även biocirkulära råvaror. Tack vare detta har kunderna nu en ökad flexibilitet att få information och därmed möjligheten att fatta beslut om sitt koldioxidavtryck.


Omfattande klimatbesparingar är också möjliga genom att byta ut polymeren, utan att behöva byta formsprutningsverktyg. Genom att använda en PP HC GF30 istället för PA6 GF30, till exempel i stödlisten för tätning i cabrioletbilar, kan klimatavtrycket minska med upp till 75%.


Stödlist för tätning i cabrioletbilar tillverkad av PP HC GF30. 
Välkomna till monter B1-1309 på Fakuma i Friedrichshafen, 17-21 Oktober 2023!

Med vänliga hälsningar

Team FakumaComments


bottom of page