top of page

Grammisvinnares hyllning till Polykemi släpps i hela världen

Uppdaterat: 2 majI samband med invigningen av Polykemi Groups fabrik i Gastonia, North Carolina – den första enheten på amerikanska kontinenten – framförde grammis- och melodifestivalvinnaren Michael Saxell sin skånska klassiker med nyskriven engelsk text. Nu finns hyllningen ”Of Heaven and NC” att lyssna till på hela världens digitala plattformar.


En sång som firar familjeföretagets resa

För att fira resan som Polykemi gjort överraskade Michael Saxell med att inte bara översätta sin sång till engelska utan att dessutom placera låttexten i North Carolina.


Låten ”Om himlen och Österlen” skrev Saxell självbiografiskt år 1991 vid hemkomsten till Sverige efter 17 år i Kanada. Flera artister har tolkat låten sedan dess och låten har vid tillfälle beskrivits som den nya skånska nationalsången.


– Michael är en väldigt god vän som sedan länge följt vårt familjeföretags resa och det betyder mycket att han ville ge oss den här hyllningen, säger Ola Hugoson, VD på Polykemi.

Sedan den 29 augusti finns låten ”Of Heaven and NC” att lyssna till på Spotify, YouTube, Amazon Music, Apple Music och iTunes m.fl.


Fabriken i USA markerar avstampet mot en ny framtid

I april tidigare i år invigdes Polykemi Groups femte egna tillverkningsenhet i ordningen. Med fabriken i Gastonia, North Carolina finns Polykemi nu på tre kontinenter – en milstolpe och ett delmål i Polykemis långsiktiga framtidsplaner.


– Vi har kommit en lång väg sedan min far startade Polykemi 1968. Öppningen i USA har varit ett mål sedan en tid tillbaka och härifrån fortsätter vi bara framåt mot en ny tid där vi tar produktionen ännu närmre våra kunder på en global marknad, säger Hugoson.


Hitta låten här:

Release notes

I samband med lanseringen skrev Michael Saxell ett par rader som låtskrivarprocessen:


Michael-Saxell-Of-Heaven-and-NC-Release-notes
.pdf
Ladda ner PDF • 21KB

Anläggningen i Gastonia, North Carolina

Tillverkningsenheten i Gastonia är Polykemi Groups femte och sedan produktionen startades upp tidigare i våras, producerar Polykemi nu på tre kontinenter i egen regi.


Fabriksytan i Gastonia uppgår till 5500 m2 och rymmer kontor, lager, verkstad, ett fullt utrustat laboratorium för testning och kvalitetsanalys samt två extruderlinjer med en sammanlagd produktionskapacitet om 6500 ton.


Anläggningen är i fullt bruk och förser nu den amerikanska marknaden med kundanpassade plastgranulat, baserade på både ny plastråvara och återvunna råmaterial av högsta kvalitet.

Komentar


bottom of page