top of page

Nu startar Polykemi Inc. produktionen i USA


Tillverkningen i den nya fabriken i USA är nu igång. Det innebär att Polykemi Group numera har fyra egna tillverkningsenheter på tre olika kontinenter.


– Detta är Polykemi Groups största enskilda satsning någonsin och intresset från den amerikanska marknaden är väldigt stort, säger Johan Hugoson, VD Polykemi Inc.


Amerikanska Polykemi Inc. är ett helägt dotterbolag till det svenska familjeföretaget Polykemi AB. Företaget har varit representerat på den amerikanska marknaden sedan 2013 och efter tio år öppnas nu den första egna tillverkningsenheten i Gastonia, utanför Charlotte i North Carolina.


– Detta lägger grunden till att Polykemi Group ska kunna växa ytterligare på den nordamerikanska kontinenten och äntligen är det nu dags att köra i gång verksamheten på riktigt, säger Johan Hugoson.


Polykemi Group har investerat runt 200 miljoner kronor i den nya satsningen och redan under det första året kommer ett 20-tal medarbetare att ha anställts vid det amerikanska företaget.


Polykemi Inc. startar upp med två produktionslinjer som består av extrudrar med 75 mm respektive 92 mm diameter.


När Polykemi Group nu har egen tillverkning i USA kan företaget själva producera samma plastcompounds i Nordamerika som företaget redan gör i Asien och Europa.

Därmed säkerställer Polykemi Group att kunderna får samma material, oavsett tillverkningsort.


– Vi garanterar kunderna samma höga kvalitet på kundanpassade plastcompounds baserat på både nya och återvunna plastråvaror som levereras från samtliga av våra fabriker, berättar Johan Hugoson.


Polykemi Group med egen tillverkning på tre kontinenter 

Polykemi Group har under 55 år varit framgångsrika i sin tillverkning av kundanpassade plastcompounds. Tack vare en gedigen erfarenhet och ständig utveckling, kan företaget hjälpa kunderna att göra det optimala materialvalet för sina produkter.


– Vi förespråkar materialsmarta val, det vill säga material i högsta kvalitet, med optimal kostnadseffektivitet och med lägsta möjliga miljöpåverkan, utan att kompromissa med funktion eller kvalitet, säger Johan Hugoson.


Produktionen har för nuvarande två extruderlinjer med sammanlagt 6500 tons kapacitet.

Polykemi Group producerar nu samma högkvalitativa plastcompounds från egna fabriker på tre kontinenter.

 

Polykemi kommer att presentera fler företagsnyheter om tillväxten på den nordamerikanska marknaden inom en snar framtid.


Kontakt

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Johan Hugoson

VD Polykemi Inc.

Kommentare


bottom of page