top of page

Polykemi etablerar nytt dotterbolag i Mexiko


Polykemi AB fortsätter att expandera globalt och den 1 mars 2023 slogs dörrarna upp till ytterligare ett nytt dotterbolag – Polykemi Mexico.


– Vi har redan under många år försett mexikanska kunder med högkvalitativ plastråvara både från vår produktionsanläggning i Ystad, Sverige, och från våra samarbetspartners i USA. Nu när vår nya egna produktionsanläggning i Gastonia NC, USA står klar, är det ett naturligt steg i globaliseringen av företaget att även etablera ett nytt dotterbolag med försäljningskontor i Mexiko, säger Mattias Persson, försäljningschef Polykemi AB.


Polykemi har anställt den tidigare samarbetspartnern Fernando González som ansvarig för det nya försäljningskontoret, som är beläget i Mexico City.


– Med mer än 30 års erfarenhet av den lokala plastbranschen, kompletterat med god kunskap om Polykemis produkter, kommer Fernando kunna ge kunder och prospects i Mexiko samma höga service, support och professionalitet som alltid kännetecknar Polykemis sätt att arbeta, säger Mattias Persson.


Polykemi Mexico kommer att arbeta tätt tillsammans med Polykemi Inc. i USA och från den nya produktionsanläggningen i Gastonia NC kommer de att förse de nord- och sydamerikanska marknaderna med högkvalitativa kundanpassade plastcompounds baserat både på nya och återvunna plastråvaror.


– Med miljön i fokus kommer vi fortsätta hjälpa våra nuvarande kunder och framtida prospects att göra de allra bästa materialvalen för just deras applikationer. Vi välkomnar Fernando González till Polykemi-familjen och önskar honom ett stort lycka till, säger Johan Hugoson VD för Polykemi Inc. i USA.


Polykemi firar 55 år av ständig utveckling

Samma dag som Fernando började hos Polykemi, var det exakt 55 år sedan Hugo Jönsson grundade företaget.


– Det är ett väldigt trevligt sammanträffande att det var samma dag som Fernando började hos oss. Jag tror att farfar Hugo hade varit väldigt stolt över hur mycket företaget har utvecklats sedan 1968, men utan alla fantastiska medarbetare hade det inte varit möjligt, avslutar Johan Hugoson.

Commenti


bottom of page