top of page

Polykemi sponsrar USAs handbollslandslag


USA:s herrlandslag i handboll jagar sin första seger i VM-sammanhang och Polykemi Group öppnar en ny egen tillverkningsenhet i USA. Nu satsar vi tillsammans mot gemensamma framgångar i USA.


– Tack vare Polykemis engagemang kan vi göra en målmedveten satsning mot OS i Los Angeles 2028, säger USA:s förbundskapten Robert Hedin.


Familjeföretaget Polykemi AB grundades i Ystad, i södra Sverige år 1968 och företaget har sedan starten varit väldigt engagerade i handbollsföreningen Ystads IF. Klubben bedriver verksamhet för damer, herrar, ungdomar och spelare med funktionsvariationer, där herrlaget är regerande svenska mästare, damerna spelar i Sveriges näst högsta serie och flera av ungdomslagen tillhör Sverigeeliten. Polykemi AB har hela tiden varit en aktiv och stolt sponsor till föreningen och samtidigt som vi startar fabrik i USA, så utökar vi nu vårt sponsorskap till att stötta USA:s herrlandslag.


– Polykemis stöttning är otroligt viktig för vår satsning mot de olympiska spelen i USA 2028, vilket är vårt huvudmål. På vägen dit spelas tre VM, det första är i Sverige redan nu i januari och tack vare Polykemis stöd får vi möjlighet att samla de amerikanska spelarna till gemensamma träningsläger, förklarar Robert Hedin.
Växande sport i USA

Lagsporten handboll är en intensiv, explosiv och händelserik bollsport som utvecklats i Europa, som växer i Asien och spelas med framgång i Afrika och Sydamerika. Sporten växer sig även allt starkare i USA och landet har varit representerat vid samtliga olympiska spel på hemmaplan och kommer att finnas med under VM i Sverige 2023, i bland annat Danmark 2025 och Tyskland 2027 fram till OS i Los Angeles 2028.


– Polykemis stöd är väldigt viktigt för att vi ska kunna nå vårt mål och det känns roligt att vi kan visa upp deras varumärke i USA när de nu gör en storsatsning på den amerikanska marknaden. Vi ser verkligen fram emot att arbeta mot en gemensam framgång, säger Robert Hedin.
Polykemi Inc. storsatsar i USA 

Under inledningen av 2023 startar alltså Polykemi Inc. sin första egna tillverkningsenhet i USA, i North Carolina. Detta innebär att Polykemi Group har egna tillverkningsenheter på tre olika kontinenter. Polykemi Inc. tillverkar, precis som moderbolaget, kundanpassade plastcompounds, baserat på både ny plastråvara och högkvalitativt återvunna råvaror.


Vi levererar samma material till våra kunder, oavsett om tillverkningen sker i USA, Kina eller Europa. Företaget har varit representerat på den amerikanska marknaden i tio år, men gör nu en stor satsning mot framtiden. Samma sak gäller USA:s herrlandslag i handboll som i år satsar på att vinna sin första VM-match i historien.
Handboll och Polykemi går hand i hand

– Det finns ett starkt band mellan Polykemi och handboll. Vi är en familj och ett företag från en stad som brinner för handbollen och det är med glädje som vi inför handbolls-VM 2023 välkomnar USA Team Handball in i Polykemifamiljen, säger Johan Hugoson, VD för Polykemi Inc.


– Jag har själv spelat handboll i närmare 15 år och att få möjligheten att synas på tröjorna i en sport som är så stor och viktig för mig, men än så länge ganska liten och okänd i USA, är väldigt roligt. Att få chansen att lansera vår nya fabrik i USA, samtidigt som deras landslag spelar VM i Sverige, var en ”once in a lifetime opportunity” vi inte kunde tacka nej till. Vi ser fram emot ett givande samarbete där vi båda två gör goda resultat under de kommande åren.


Matchtider

Här är USA:s VM-spelschema:


  • Fredag 13 januari kl. 18:00 Marocko-USA

  • Söndag 15 januari kl. 20:30 Kroatien-USA

  • Tisdag 17 januari kl. 18:00 USA-Egypten

 

Pressen informerar


Comments


bottom of page