top of page

Vi lanserar biobaserade material i sommar


Polykemi presenterar ännu ett bidrag för att minska klimatavtrycket och introducerar två högkvalitativa biobaserade PP-kvaliteter till sommaren, som kommer att produceras av massbalanscertifierad plastråvara.


– Under senare tid har marknadens intresse för biobaserade material ökat, och därför lanseras två typer av BIO PP-compounds baserade på massbalanscertifierad råvara. Detta är ett logiskt sätt att utöka vår satsning på att erbjuda våra kunder och prospekts ytterligare materialsmarta alternativ i förstärkt PP, som samtidigt bidrar till en minskad klimatpåverkan, säger försäljningschef Mattias Persson.


De nya materialen ingår i materialfamiljen NATUCOMP, och är ett passande tillskott i Polykemi Groups produktportfölj. Materialen kommer att lanseras så snart den pågående ISCC PLUS-certifieringen är helt klar.


– Det första materialet är NATUCOMP BPPH GF5030HC, vilket är en högkristallin och glasfiberförstärkt PP, utvecklad för att i många fall kunna ersätta PA GF eller PBT GF och därigenom spara både vikt, kostnader och miljö, förklarar Mattias Persson.


– Det andra materialet, NATUCOMP BPP EP317R UV, är ett utmärkt komplement till vårt flexibla COMPLUS PP-koncept för komplexa interiöra fordonapplikationer, fortsätter Mattias Persson.


I COMPLUS PP-konceptet finns valmöjligheter mellan flera olika material, både baserat på fossil, återvunnen och snart även biobaserad plastråvara. Materialen har liknande egenskaper och kan därför användas i samma formverktyg och även bytas till något av de andra PP-materialen inom konceptet sent i utvecklingsprocessen.


– Vi följer samhällets utveckling mot en mer hållbar framtid och därför känns det rätt att även kunna erbjuda högkvalitativa biobaserade material som vid behov kan ersätta sina fossila motsvarigheter, utan att kompromissa med vare sig egenskaper eller funktion, säger Polykemis utvecklingschef Anette Munch Elmér.


Materialsmarta lösningar minskar din klimatpåverkan

Denna lansering av biobaserade material är i linje med Polykemi Groups framgångsrika satsning som de kallar Materialsmart. Konceptet i sin helhet innebär att vi hjälper våra kunder att sänka sin klimat- och miljöpåverkan genom att välja material som är kostnadseffektiva, har lägsta möjliga klimatavtryck och som är optimala för användningen.


Konceptet är baserat på en LCA-studie som gjorts av våra materials fullständiga miljöpåverkan, det vill säga alla 18 påverkanskategorier och inte bara klimatpåverkan som endast är en av dem. Den tredjepartscertifierade LCA-studien ligger även till grund för det beräkningsverktyg som vi använder för att leverera konkreta och nödvändiga data över våra materials miljöpåverkan till våra kunder, så att de i sin tur kan beräkna sin miljöpåverkan för sina producerade produkter.


Vill du veta mer? Träffa oss på Plastteknik Nordic i Malmö 10-11 maj! Vi hjälper dig att tänka utanför boxen och hitta de mest materialsmarta alternativen för en mer hållbar framtid. Välkomna till Monter D:04!


Comments


bottom of page