top of page

Nya fabriken i USA är nu invigd


I april invigdes Polykemi Groups femte tillverkningsenhet som också markerar vår egna produktion på en tredje kontinent. I samband med invigningen av den nya fabriken i Gastonia firades även 10-årsjubileum av dotterbolaget Polykemi Inc. med mat, musik och rundvisning för de runt 100 inbjudna gästerna.


Amerikanskt-svenskt firande

Polykemi bjöd in till ceremoni och fest för att fira milstolpen som invigningen av anläggningen i Gastonia innebär. Inbjudna var anläggningens 20 anställda och deras familjer, kunder, ägarfamiljen, styrelse, ledningsgrupp och andra kollegor från Sverige samt lokalpolitiker, byggherrar och underleverantörer från USA.


– Vi är många som arbetat tillsammans under lång tid för att färdigställa anläggningen. Äntligen fick vi visa upp den för såväl kunder som leverantörer, men även för kollegorna från Sverige som hjälpt till under projektets gång. Det var en fantastiskt lyckad och trevlig dag, säger Johan Hugoson, VD Polykemi Inc.


Inbjudna till invigningsceremonin var Polykemis medarbetare med familjer, kunder, initiativtagare och representanter från Sverige samt lokala myndigheter och byggherrar.

Invigningen firades med mat och musik på ett svenskt-amerikanskt vis.

Polykemis globala utveckling

Som global leverantör är Polykemis mål att konsekvent leverera högkvalitativa kundanpassade plastcompounds, baserade på både nyvara och återvunnet material, världen över.


– Anläggningen i Gastonia är ett stort steg mot att närma oss våra globala mål genom att förse de nord- och sydamerikanska marknaderna med våra material. Att det händer just under det tionde året med Polykemi Inc. känns extra speciellt, jag önskar att vår grundare Hugo Jönsson hade kunnat vara med och se resan vi gjort och ska göra, säger Hugoson.


Att öppna en tillverkningsenhet i egen regi i Nordamerika ger redan ringar på vattnet.


– Etableringen av den nya fabriken har fört oss närmre våra kunder vilket har gett både oss och kunderna en ännu större trygghet för utökat samarbete. Vi har redan sett en stor ökning i materialförfrågningar och ökat intresse för våra produkter, särskilt de som innehåller högkvalitativa återvunna råvaror, säger Hugoson.


Gästerna guidades på en rundvandring där entusiastiska medarbetare berättade om bl.a. fabrikens olika delar.

Många från ägarfamiljen, styrelsen och ledningsgruppen var imponerade när de såg anläggningen för första gången.
 

Anläggningen i Gastonia, North Carolina

Tillverkningsenheten i Gastonia är Polykemi Groups femte och sedan produktionen startades upp tidigare i våras, producerar Polykemi nu på tre kontinenter i egen regi.


Fabriksytan i Gastonia uppgår till 5500 m² och rymmer kontor, lager, verkstad, ett fullt utrustat laboratorium för testning och kvalitetsanalys samt två extruderlinjer med en sammanlagd produktionskapacitet om 6500 ton.


Anläggningen är i fullt bruk och förser nu den amerikanska marknaden med kundanpassade plastgranulat, baserade på både ny plastråvara och återvunna råmaterial av högsta kvalitet.


Commentaires


bottom of page